منتشر شده در ۱۶ دی ۱۴۰۲
انجیر قوهای جدید در دنیای تکنولوژی است که میتواند بهعنوان یک ترمینال قدرتمند، نرمافزارهای مختلف را در هم دیگر ادغام کرده و انرژی و نیروی مدیریتی جدید تولید کند. این قوه پیشازاین در کشورهای توسعهیافته مورداستفاده قرارگرفته و نتایج شگفتانگیزی ساخته است. اما این قوه چیست و از چه تکنولوژی بهره میبرد؟
گردشکار به امور اداری روزمره و تکرارپذیر (لینک به شصت درصد فرسودگی شغلی) گفته میشود که همهی سازمانها با هراندازهای درگیر آن هستند و اگر آن گردشکارها منظم انجام نشوند، هیچ کاری پیش نمیرود. سادهتر هم میشود گردشکار همان کارهایی هستند که بسیاری از ما را کلافه میکنند و از مدیر و کارمند از دست این کارها ذله میشوند و کمتر کسی حاضر است مدیریت و اجرای آنها را بر عهده بگیرد.
اما چرا گردشکارها که اغلب کارهای سادهای هستند بسیاری از شرکتها، سازمانها و کسبوکار را اسیر میکنند؟
ماهیت گردشکار، ماهیت چندضلعی و منعطف است و اتفاقاً همین مسئله، مدیریت دقیق و بینقص آن را بسیار پیچیده میکند. مدیریت فقط یک گردشکار به چندین نرمافزار و اپلیکیش بهخصوص وابسته است.
مثلاً: فرآیند سادهی تولید متن، کنترل کیفی، اصلاح و انتشار متن، بدون چندین نرمافزار میسر نمیشود و تازه، این ابتدای کار است و همهی مراحل بدون هدایت یک نیروی انسانی مسلط به امور اجرایی بهدرستی پیش نمیرود.
گردشکارها را معمولاً مدیران دفاتر، منشیها و آدمهای منضبطی مو را از ماست میکشند سروسامان میدهند، همان آدمهایی که بسیاری از کارمندان چشم دیدنشان را ندارند، مدیران از دستشان کلافه هستند و خودشان نیز همواره چند ساعت بیشتر از دیگران کار میکنند اما کارهایشان به چشم نمیآید. آنهایی که همیشه معتقدند نسبت به تاثیری که در سازمان دارند، شأن و منزل پیدا نکردهاند.
انجیر تلاش کرده است با تکنولوژی بهروز و امنیت بسیار بالا همهی مراحل گردشکار را خودکار کند و نیاز به نیروی انسانی را به حداقل برساند و با کمترین دردسر برای مدیران و کاربران، گردشکارهای سازمانها، شرکتها و کسبوکارهای بزرگ و کوچک را به فرجام برساند. به نظر میرسد رسیدن به چنین هدفی با اتکا به تکنولوژیهای موجود موضوعی دور از دسترس است و اینجا دقیقاً جایگاهی است که انجیر در آن قرار میگیرد و با ابتکار عمل و خلاقیت گره کار را میگشاید.
تکنولوژی که انجیر از آن بهره میبرد پیش از آنکه تکنولوژی منحصربهفردی باشد، فهم درست فنآوریهای موجود و ایجاد ارتباط در میان همهی آنهاست. این دقیقاً تفاوت بنیادین انجیر با دیگر نرمافزارهای اتوماسیون اداری است. نرمافزارهای سنتی بهجای آنکه راهحل غیرمستقل برای گردشکار باشند نرمافزارهای مستقلی بودند که سازمان را و کارمند را به خودشان وابسته میکردند، رابط کاربری دشواری داشتند، همواره نیاز به کد زنی و برنامهنویسی داشتند، سنگین بودند و بعد از مدتی بهیکبار اضافی تبدیل میشدند. فناوری انجیر دقیقاً متفاوت و عکس نرمافزارهای اتوماسیون اداری است. این تکنولوژی پیش از انجیر در دنیا شناختهشده و مورداستفاده قرارگرفته است اما به هزاران دلیل در کشور ما مغفول مانده است.